سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
نماز جمعه قم

حوزه/ خطیب جمعه قم با تاکید بر توجه ویژه به معیشت روزمره مردم گفت: به موضوعاتی مانند اشتغال، ازدواج، مسکن، بانوان و جمعیت در برنامه هفتم به درستی پیش بینی شود. لازم است به این موضوعات، به صورت واقع بینانه و جدی توجه شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه قم که ۱۶ تیرماه در مصلی قدس قم برگزار شد، ضمن تبریک عید غدیر خم بیان کرد: غدیر خم، عید بزرگ الهی، چشم جوشان فیض خداوند، رود خروشان معارف الهی و دریای مواج فیوضات الهی است.

وی با اشاره به اینکه عید غدیر عید الله اکبر است، گفت: ده‌ها صفت برای این عید بزرگ در روایات و اخبار برشمرده شده است، غدیر بزرگ بود برای اینکه در غدیر آخرین موضع رسول خدا (ص) در اعلام ولایت و امامت تبیین شد و به صورت رسمی، آشکار و برجسته نصب امام و خلیفه رسول خدا (ص) انجام شد.

امام جمعه. قم اظهار کرد: داستان غدیر از چنان درخششی برخوردار است که گوشه‌ای از آن در ۱۱ جلد کتاب الغدیر علامه امینی تبیین شده است. در این کتاب برای روایت این واقعه، در نسل اول ۱۱۰ صحابی، در نسل دوم ۸۴ تابعین و ۳۶۰ عالم و مورخ سنی و شیعه شمرده شده است.

آیت الله اعرافی ادامه داد: در این کتاب علاوه بر اشاره کتاب و منابعی که واقعه غدیر را بیان کردند، بیش از ۲۶ کتاب را نام می‌برد که به طور مستقل در رابطه با واقعه غدیر به نگارش در آمده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ شاعر بزرگ واقعه غدیر را در آیینه شعر و ادب منعکس کردند، اضافه کرد: غدیر، داستان عادی و معمولی نیست بلکه یک قصه متواتر است که هیچ انسان منصفی نمی‌تواند با این اعداد و ارقام مواجه شود و حادثه بزرگ غدیر تردید نماید.

امام جمعه قم اظهار کرد: هرکسی با این گزارش‌ها و نقل‌های تاریخی مواجه شود بدون تردید در مقابل این حادثه با شکوه سر تعظیم فرود می آورد.

وی گفت: حدیث غدیر متواتر است و معنای آن صراحت دارد. این داستان با داستان‌های متعددی که رسول خدا به حضرت علی اشاره می‌کردند تفاوت دارد، این داستان در اواخر عمر حضرت رسول (ص) رقم خورده است.

وی با اشاره به اینکه علامه امینی نشان دادند که واقعه غدیر تواتر فوق حد عادی دارد و معنای غدیر ولایت و امامت عظما و کبری است، بیان کرد: گذر زمان بسیاری از وقایع و ریداد ها را به طاق نسیان می‌سپرد اما هرچقدر این رویداد در موقعیت ویژه‌ای اتفاق افتاده باشد حافظه تاریخ داستان را بیشتر نگه می دارد

خطیب جمعه قم با بیان اینکه باقی ماندن غدیر در بستر عادی تاریخ رخ نداده است، گفت: اعلام رسمی رسول خدا با موانعی مواجه شد اما با وجود این موانع واقعه غدیر ماندگار شد و در هر قطعه‌ای از زمان با شکوه بیشتر می‌درخشد.

وی در رابطه با موانعی که در سر راه درخشش غدیر به وجود آمد، گفت: یک قرن بعد از رسول خدا (ص) نقل حدیث پیامبر ممنوع بود و افراد را به خاطر نقل داستان‌های رسول خدا (ص) به زندان می‌انداختند و کتاب‌ها را می سوزاندند و برای این امر، پنج تا ده دلیل آورده بودند.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: بیش از صد بیان فضایل حضرت علی و ائمه(ع) ممنوع بود و بخش نامه‌هایی از خلفا پخش می‌شد که از خاندان پیامبر و فضایل آن‌ها چیزی نگویید. علاوه بر این در منبرها حضرت علی (ع) را در لعن و دشنام می‌دادند.

وی تحریف و جعل احادیث در رابطه با حضرت علی (ع) و اهل بیت (ع) را از دیگر دلایل دانست، اظهار کرد: همه این دلایل تلاش کردند که حجاب بر رخ غدیر زده شود اما غدیر از همه آن‌ها گذشت و به دست ما رسید.

خطیب جمعه قم عنوان کرد: غدیر و عاشورا به رقم همه موانع ماند و راهنما ما شد.

آیت‌الله اعرافی در خطبه دوم با اشاره به برنامه هفتم و دقت لازم برای برنامه راه گشا و گره گشا برای پنج سال آینده کشور، بیان کرد: مع الاسف اجرایی شدن برنامه های گذشته نشان می دهد که تحقق این برنامه‌ها کمتر از ۵۰ درصد است.

وی ادامه داد: بخش از مشکلات برای تحریم و مسائل تحمیل شده به نظام است اما بخشی از آن به کاستی های مدیریتی و برنامه ریزی ما بر می گردد.

آیت الله اعرافی با تاکید بر توجه ویژه به معیشت روزمره مردم گفت: به موضوعاتی مانند اشتغال، ازدواج، مسکن، بانوان و جمعیت در برنامه هفتم به درستی پیش بینی شود. لازم است به این موضوعات، به صورت واقع بینانه و جدی توجه شود.

وی اضافه کرد: بخش فرهنگ، علم و نخبگان را فراموش نکنید. آینده کشور به فرهنگ ایمانی و انقلاب وابسته است، آینده کشور به پیشرفت وعلم و فناوری گرده خورده است، آینده کشور به تامین امکانات لازم برای استعدادهای برجسته و نخبگان و جوانان دانشمندان پیوست خورده است.

امام جمعه قم بیان کرد: لازم است شرایطی برای ورود مردم، بخش خصوصی سالم، استعدادها و سرمایه‌ها برای رونق تولید ساختن کشور فراهم شود.

وی خطاب به دولت آلبانی گفت: شما به گذشته نظام اسلامی در بالکان توجه کنید، وقتی بوسنی در ظلم و ستم بود ما برای استقلال مردم و عظمت مسلمانان بالکان شهید دادیم.

خطیب جمعه قم ادامه داد: به نام جامعه المصطفی علم، فرهنگ و ارزش های معنوی را ارائه کردیم و کنار بوسنی برای نجات آن‌ها ایستادیم، شما به جای این همه خدمتی که نظام اسلامی کرد به حرف آمریکایی ها و اسرائیل گوش دادید و به منافقین جا دادید و نتیجه اش این شد که این منافقین خونخوار به جان شما افتادند. شما اقدام خوبی انجام دادید که برگشتید.

وی خطاب به فرانسه گفت: شما خیانت زیادی کردید، دشمنان ایران و اسلام را پناه دادید، از این راه غلط برگردید، ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران اهل عقل و منطق هستند و با حساب و کتاب عمل می کنند، هم مظلوم و هم مقتدر هستند و از اقتدار ملت ایران بترسید؛ زیرا به فضل خدا حقوق خود را در همه عالم احیا می کند.

مدیر حوزه‌های علمیه قم اضافه کرد: ما مدعی حقوق بشر در فرانسه و حقوق زن در اروپا و آمریکا هستیم.

وی ادامه داد: فرانسه با مسلمانان، مستضعفان و مهاجرانش به خوبی رفتار نکرده است و پرونده حقوق بشر فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی تاریک است، خود را اصلاح کنید برای امت اسلام قابل قبول نیست که دولت سوئد از آتش زدن قرآن حمایت می‌کند.

وی با اشاره به عضویت ایران در شانگ‌های عنوان کرد: نگاه و رویکرد دولت در تقویت روابط با شرق و تعمیق روابط و ارتباطات، راهبرد صحیح و درستی است.

خطیب جمعه قم گفت: دستگاه مقنن باید حریم حجاب را حفظ کنند. حجاب باید از سوی دولت، مردم، مسئولین اعتباری افزون تر پیدا کند و وظیفه همه ما است که هر کاری برای ساختن فرهنگ ایمانی انجام دهیم

۶۲/۳۱۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha